USVOJENA KONAČNA RADNG LISTA ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA
Brčko

USVOJENA KONAČNA RADNG LISTA ZA DODJELU STIPENDIJA STUDENTIMA

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na nastavku 71. redovite sjednice Prijedlog odluke o usvajanju konačne rang-liste studenata Brčko distrikta BiH koji su ostvarili pravo na stipendiju za razdoblje od 1. 1. do 30. 9. 2019. godine.

Senad Osmanović, predstojnik Odjela za obrazovanje, rekao je da je Vlada i ove godine posebno nagradila učenike generacije kao i učenike koji su tijekom srednjoškolskog školovanja imali prosjek 5,00. „Od ostalih kategorija izdvojili smo studente s poteškoćama u razvoju. Ovom Odlukom završili smo prvi javni poziv. U predloženom rebalansu proračuna, koji je nedavno usvojen na sjednici Vlade, izdvojili smo dodatnih 200.000 konvertibilnih maraka za još sto stipendista. U narednom razdoblju bit će objavljen novi javni poziv kako bismo i ovu proceduru završili i isplatili sredstva do Nove godine. To je ukupno 520.000 KM za stipendije za ovu godinu“, dodao je Osmanović.

Usvojene su i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o porezu na dohodak. Ravnatelj Direkcije za financije Mato Lučić rekao je da je razlog za izradu pravilnika stupanje na snagu Zakona o fiskalnim sustavima. „Smjernice se najviše odnose na taksiste i na prijevoz. Ovim Smjernicama predlažemo da svatko tko se bavi prijevozom taksijem do jednog vozila bude paušalno oporezovan, što predstavlja mjesečno plaćanje poreza, a za sve one koji pružaju usluge u oblasti prijevoza, mi predlažemo da nosivost bude do deset tona kada su u pitanju kamioni, a to se odnosi dijelom i na poslove kućne radinosti“, istaknuo je Mato Lučić, ravnatelj Direkcije za financije.

Usvojene su i Smjernice za izradu i donošenje odluke o izmjeni Odluke o visini naknade za usluge Sektora za obradu financijskih izvješća i licenciranje Direkcije za financije Brčko distrikta BiH. Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava s pozicije Ostale dotacije pojedincima odobrene Proračunom Brčko distrikta BiH za 2019. godinu u Odjelu za obrazovanje. Riječ je o novčanim nagradama za učenike generacije u osnovnim i srednjim školama. Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o usvajanju godišnjeg Programa stručnog usavršavanja za 2019. godinu kao i Prijedlog odluke o imenovanju kontakt-osobe za pružanje pomoći u projektu izrade strategije zaštite okoliša BiH. Vlada Brčko distrikta BiH dala je suglasnost na Izvješće o radu Razvojno-garantnog fonda Brčko distrikta BiH za 2018. godinu.

Facebook Komentari