USVOJENE SMJERNICE ZA PRAVILNIK O LIJEČNIČKIM SPECIJALIZACIJAMA
Brčko

USVOJENE SMJERNICE ZA PRAVILNIK O LIJEČNIČKIM SPECIJALIZACIJAMA

Vlada Brčko distrikta BiH okončala je rad po dnevnom redu 70. redovite sjednice na kojoj je usvojila Smjernice za izradu pravilnika o specijalizacijama i subspecijalizacijama u skladu s potrebama JZU „Zdravstvenog centra Brčko“. Predstojnik Odjela za zdravstvo Sabrija Čandić rekao je da je Smjernicama određeno da je starosna dob za dodjelu specijalizacije kirurgije za doktore do 35 godina, a liječnici koji imaju do 45 godina mogu se uputiti na specijalizaciju iz konzervativnih grana medicine.

-Ranije je bilo velikih intervala kada specijalizacije nisu bile dodjeljivane, međutim sada moramo vršiti ubrzanu dodjelu specijalizacije jer je znatan dio kadra u takvoj starosnoj dobi da će ubrzo ići u mirovinu. Postoje određeni specijalisti koji žele subspecijalizacijom usavršiti svoj rad, tako da ćemo ovim smjernicama realizirati ovaj proces. Očekujemo povratak oko 30 doktora sa specijalizacija, tako da će dodjelom novih lakše biti organiziran rad u Zdravstvenom centru, rekao je Čandić.

Gradonačelnik Siniša Milić otvorio je 71. redovitu sjednicu na kojoj je usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje jednog izvršitelja za obavljanje posebnih poslova u Odjelu za stručne i administrativne poslove, Pododjelu za potporu mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udrugama građana tijekom 2019. godine. Sjednica je prekinuta kod informacije u vezi s Memorandumom o razumijevanju i Općim okvirnim akcijskim planom za realiziranje Inicijative između STUDEN & CO Holding GmbH i Vlade Brčko distrikta BiH.

Facebook Komentari