VALENTIN INZKO KONAČNO RADI SVOJ POSAO
BiH

VALENTIN INZKO KONAČNO RADI SVOJ POSAO

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko se, tokom posjete Washingtonu, uoči svog polugodišnjeg obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, sastao s predsjedavajućim arbitrom Arbitražnog tribunala za Brčko ambasadorom Clintom Williamsonom.

– Značaj Brčko distrikta BiH za stabilnost cijele države dobro je poznat. Iz tog razloga, lokalni organi vlasti moraju uložiti dodatne napore kako bi pokrenuli novi trend koji će pokazati da su promjene moguće ukoliko se oni fokusiraju na pitanja koja su bitna građanima. U tom slučaju, ni podrška međunarodne zajednice neće izostati – rekao je visoki predstavnik.

On je također istaknuo da, iako je svakodnevna supervizija suspendirana, on i supervizor za Brčko distrikt BiH Michael Scanlan, nastavljaju surađivati s vlastima Distrikta da bi im pomogli da se usvoje reforme usmjerene na kvalitetnu javnu upravu, rast privatnog sektora te infrastrukturni razvoj kako bi Distrikt postao dobar primjer za ostatak BiH – priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Facebook Komentari