Vatrogasni dom u Bijeloj od sljedece godine u funkciji
Brčko

VATROGASNI DOM U BIJELOJ OD SLJEDEĆE GODINE U FUNKCIJI

Vatrogasni domovi u Bijeloj, Sandićima i Prutačama koji će omogućiti bolje funkcioniranje brčanske vatrogasne jedinice, u ograničenoj funkciji s radom počinju početkom, a s punim kapacitetom bi trebali početi sredinom sljedeće godine.

Ova tri vatrogasna doma, kako je rekao šef Odjela za javnu sigurnost Edin Zaimović, izgrađena su kako bi se osiguralo što bolje funkcioniranje na terenu, odnosno na višu razinu podigla mobilnost brčanske Vatrogasne službe.

U toku je nabavka namještaja i opreme, a slijedi još vanjsko uređenje te nabavka vatrogasnih vozila za koja bi u budućem rebalansu proračuna trebala biti osigurana sredstva.

“Vanjsko uređenje domova podrazumijeva ograde, pristupne ceste u uređenje pristupnih platoa. Predviđeni su i bunari kao alternativno snadbijevavnje vodom za potrebe tih vatrogasnih stanica i određene garaže i spremnici za ogrijev. Za te namjene imamo oko 800 000 KM za tri doma i smatramo da će to biti dovoljno da se ti projekti završe,” -rekao je Zaimović.

U svakom ovom dislociranom domu bi trebalo biti zaposleno oko 11 profesionalnih vatrogasaca i ova radna mjesta su djelomično popunjena dok će se ostala popuniti do kraja godine.

“Svakako ćemo u obzir uzeti i nevladin sektor, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva koja će možda u perspektivi biti u sklopu ovih dislociranih vatrogasnih domova.”

Facebook Komentari