VEČERAS ŽDRIJEB ZA EURO
Nogomet

VEČERAS ŽDRIJEB ZA EURO

U Bukureštu će od 18 sati biti održan ždrijeb grupne faze Europskog prvenstva, koje će se igrati od 12. lipnja do 12. srpnja 2020. godine.

Euro je podijeljen na 12 zemalja domaćina. UEFA je odlučila da se svaka od šest skupina igra u dva grada. Hrvatska je u drugom potu zajedno s Francuskom, Poljskom, Švicarskom, Nizozemskom i Rusijom, piše Index.

Pot 1: Italija, Belgija, Engleska, Njemačka, Ukrajina, Španjolska

Pot 2: Francuska, Poljska, Švicarska, HRVATSKA, Nizozemska, Rusija

Pot 3: Portugal, Turska, Austrija, Danska, Švedska, Češka

Pot 4: Finska, Wales, play-off A, play-off B, play-off C, play-off D

Skupina A igrat će se u Rimu i Bakuu, skupina B u Kopenhagenu i Sankt-Peterburgu, skupina C u Amsterdamu i Bukureštu, skupina D u Londonu i Glasgowu, skupina E u Bilbau i Dublinu te skupina F u Münchenu i Budimpešti.

Reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir, a ujedno su domaćini, automatski su svrstane u svoje skupine pa je već poznato da će u skupini B igrati Belgija, Rusija i Danska, a u skupini C Ukrajina i Nizozemska. To znači da će Hrvatska biti u skupini s Italijom, Engleskom, Španjolskom ili Njemačkom.

Najbolja opcija svakako bi bila Njemačka, jer bi Hrvatska igrala u Münchenu i Budimpešti, što bi joj najviše odgovaralo zbog blizine, ali i činjenice da bi u ta dva grada imala veliku podršku navijača.

Prikaži sliku na Twitteru

Izvor: Dnevnik.ba

Facebook Komentari