VIJEĆE MLADIH BRČKO DISTRIKTA OBILJEŽILO PRVI ROĐENDAN
Brčko

VIJEĆE MLADIH BRČKO DISTRIKTA OBILJEŽILO PRVI ROĐENDAN

U Omladinskom centru u Brčkom jučer je na prigodan način obilježena prva godišnjica rada Vijeća mladih Brčko distrikta BiH, krovne organizacije koja u svom radu i djelovanju okuplja 12 nevladinih omladinskih udruženja upisanih u Registar omladinskih organizacija Odjela za stručne i administrativne poslove.

Za prvi rođendan, Vijeće mladih dobio je u Omladinskom centru na korištenje i ured, iz koje će od danas još aktivnije raditi na rješavanju pitanja i unapređenju položaja mladih. Vjeće mladih je od formiranja organizirao značajnu manifestaciju Susreti mladih u Brčkom, potpisao sa gradonačelnikom Memorandum o suradnji, proveo anketu o stavovima mladih, dao doprinos u realizaciji Međunarodnog sajma gospodarstva Brčko 2019, podržao Socijalni dan i organizirao i sudjelovao u drugim aktivnostima i druženjima mladih, zatim inicirali su da se prilikom dodjele podsticaja u programu samozapošljavanja 40% sredstava odnosi na mlade ljude do 30 godina starosti, a sada su ravnopravan partner u procesu izrade Strategije za mlade.

Vrpcu ispred nove prostorije ove krovne organizacije u Omladinskom centru presjekle su predsjednica vijeća mladih Brčko distrikta BiH Tea Ružić i Belma Ušanović.

Kada smo počinjali sa aktivnostima na okupljanju organizacija u jedno tijelo, a i nakon formiranja, znali smo da će ovaj put biti trnovit, pun previranja, ali smo istrajali, uradili smo mnogo toga, a posao pred nama tek predstoji. Ured koji smo dobili danas možda nije dovoljno velik za sve naše potrebe, ali je svakako jedna kruna rada i zahvaljujem se Vladi Distrikta što nas je prepoznala kao ozbiljnog partnera za unapređenje statusa mladih u našoj sredini, kaže Tea Ružić, koja se zahvalila i svim organizacijama članicama, javnim ustanovama, savezu studenata, vijećima učenika, medijima i volonterima na dosadašnjoj podršci u radu, od kojih je većina i prisustvovala današnjoj svečanosti.

Facebook Komentari