72 sjednica_vlada_brcko_distrikta
Brčko

Vlada odobrila dodatno financiranje za “JP Putevi Brčko”

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na nastavu 72. redovite sjednice Izvješće o utrošku sredstava kapitalnih dotacija Javnom poduzeću „Putevi Brčko“ za dodatno financiranje i završetak izgradnje obilaznice oko grada Brčko.

Članovi Vlade nisu prihvatili amandmane Kluba zastupnika SDS-a na Nacrt zakona o radu Brčko distrikta BiH. Usvojeni su Prijedlog odluke o imenovanju predstavnika Vlade u Projektni tim Odbora za olakšavanje trgovine BiH, Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o imenovanju i radu Povjerenstva za fiskalizaciju.

Vlada je odobrila Prijedlog odluke o usvajanju Strategije razvitka suradnje s iseljeništvom Brčko distrikta BiH za razdoblje 2020. – 2024. godine.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti Ministarstvu komunikacija i prometa BiH za podnošenje kandidature BiH u Upravno vijeće Svjetske poštanske unije i Prijedlog zaključka o Nacrtu međunarodnog ugovora o razmjeni podataka potrebnih za provjeru izvješća o imovinskom stanju.

Na prijedlog Direkcije za financije usvojen je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Organizacijskog plana Direkcije za financije te je odobreno Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za razdoblje od siječnja do rujna 2019. godine.

Na nastavku 72. redovite sjednice usvojen je Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Odluku o vrsti i visini naknade Povjerenstvu za nostrifikaciju i ekvivalenciju inostranih školskih diploma za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena kao i Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na tekst Nacrta memoranduma o razumijevanju i suradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Palestine. Redovita 72. sjednica Vlade bit će nastavljena danas, 18. 12. 2019. godine, u 8.00 sati.

Facebook Komentari