VLADA Brčko distrikta
Brčko

VLADA ODOBRILA PRIJEDLOG O PRIVREMENOM FINANCIRANJU

4.12.2019. Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine na 83. vanrednoj sjednici odobrila je Prijedlog odluke o privremenom financiranju odjela i institucija Brčko distrikta BiH za period od 1. 1. do 31. 3. 2020. godine.

Mato Lučić, ravnatelj Direkcije za financije, kazao je da je odluka bazirana na izvršenju rashoda za treće tromjesečje ove godine od 1. 7. do 30. 9. i iznosi 48.170.625,91 KM, što je, kako je kazao, dovoljno za funkcioniranje svih odjela i institucija predviđeno odlukom o privremenom financiranju.

Vlada je na vanrednoj sjednici odobrila i dvije odluke Odjela za stručne i administrativne poslove: Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjeluza stručne i administrativne poslove – Pododjel za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana, šesti dio i Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava s pozicije grantova neprofitnim i drugim organizacijama za 2019. godinu u Odjelu za stručne i administrativne poslove – Pododjel za podršku mjesnim zajednicama, nevladinim organizacijama i udruženjima građana po javnom pozivu, drugi dio.

Srđan Blažić, šef Odjela za stručne i administrativne poslove, kazao je da je za prvi program koji je odobren izdvojeno 477.800,00 KM, dok je za drugi u kojem je obuhvaćeno deset nevladinih organizacija izdvojeno 47.880,00 KM.

Članovi Vlade na vanrednoj sjednici odobrili su i Izvještaj o radu Vlade Brčko distrikta BiH za 2019. godinu i usvojili Prijedlog odluke o odobravanju programa utroška sredstava u Odjeluza javnu sigurnost.

Prije vanredne sjednice Vlada Brčko distrikta BiH održala je i peti nastavak 71. redovite sjednice na kojem je razmatrala Informaciju Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu o problemima isplate podsticaja na goveda korištena u svrhu kurbana gdje je usaglašeno da se prikupe detaljne informacije u vezi s isplatom poticaja kako bi se ova oblast zajedno s Odjelom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu tačno definirala i uredila.

Na današnjoj 71. redovitoj sjednici članovi Vlade dali su suglasnost na amandman Kluba poslanika SDS-a i amandman Kluba zastupnika Socijalističke partije na Nacrt Zakona o radu Brčko distrikta BiH.

Vlada je na redovitoj sjednici primila k znanju i informacije o problemu neodržavanja predmeta Hrvatski jezik i književnost u JU Tehnička škola Brčko i predmeta Srpski jezik i književnost u JU Ekonomska škola Brčko.

Facebook Komentari

Oznake