VLADA Brčko distrikta
Brčko

Vlada održala 84. izvanrednu i 5. tematsku sjednicu

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na danas održanoj 84. izvanrednoj sjednici odobrila amandmane na Nacrt zakona o proračunu Brčko distrikta BiH, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovitim studentima za razdoblje od 1. 1. 2019. do 30. 9. 2019. godine kao i Prijedlog odluke o usvajanju proširene rang-liste.

Članovi Vlade na izvanrednoj sjednici usvojili su i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za korištenje novčanih sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim organizacijama u 2019. godini u Odjelu za obrazovanje, Prijedlog odluke o usvajanju Programa utroška sredstava s pozicije Dotacije neprofitnim organizacijama u 2019. godini u Odjelu za obrazovanje.

Vlada Brčko distrikta BiH danas je održala i 5. tematsku sjednicu na kojoj je usvojila nekoliko točaka po žurnoj proceduri kao što su Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o klasifikaciji djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o trgovini Brčko distrikta BiH, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o poduzećima Brčko distrikta BiH, Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt zakona o turističkoj djelatnosti u Brčko distriktu BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o administrativnim pristojbama, Nacrt zakona o elektroničkom potpisu Brčko distrikta BiH i Nacrt zakona o elektroničkom dokumentu Brčko distrikta BiH.

Na 5. tematskoj sjednici članovi Vlade usvojili su i Nacrt zakona o Poreznoj upravi Brčko distrikta BiH.

Facebook Komentari