VLADA OKONČALA 69. REDOVITU SJEDNICU
Brčko

VLADA OKONČALA 69. REDOVITU SJEDNICU

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine danas je na prvom nastavku 69. redovite sjednice usvojila Prijedlog odluke o odobravanju programa za sufinanciranje projekata međunarodnih organizacija i donatora u BiH za 2019. godinu, drugi dio.

Srđan Blažić, predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove

Srđan Blažić, predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove, kazao je da je Vlada još 2016. godine potpisala Sporazum o suradnji s UNDP-jem, odnosno Razvojnim programom Ujedinjenih naroda, o ulasku u projekt koji se odnosi na jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH, u što je s područja Distrikta uključeno ukupno šest mjesnih zajednica.

„U nešto više od tri godine mi smo realizirali nekoliko projekata na području Distrikta kao što su poboljšanje infrastrukture, opremanje i obnova određenih objekata mjesne zajednice, otvaranje društvenog centra, izgradnja dječjeg igrališta, nabava uređaja za medicinski objekt, poboljšanje vodovodne infrastrukture i još niz projekata“, kazao je Blažić dodajući da je danas na sjednici Vlade točka bila u vezi s projektima u mjesnim zajednicama Š i Ilićka, gdje je od strane donatora došlo do želje da se ostatak sredstava iz prve faze dalje proslijedi i utroši.

„Vlada je bila dužna najmanje s 30 % sufinanciranja sudjelovati u ovim projektima, tako da smo kroz forume građana u mjesnim zajednicama Š i Ilićka došli do dva projekta koja se odnose na uređenje i postavljanje podloge, kao što je realizirano na odbojkaškom terenu u naselju Š. Vlada će nastaviti sa sufinanciranjem projekta, a to se odnosi i na postavljanje vještačke trave kod objekta Mjesne zajednice Ilićka i očekujemo da u narednih mjesec dana imamo realizaciju i tog projekta. Oko 35 tisuća konvertibilnih maraka izdvojeno je za Mjesnu zajednicu Ilićka i oko 30 tisuća konvertibilnih maraka za Mjesnu zajednicu Š“, kazao je Blažić.

Vlada Distrikta danas je usvojila i Prijedlog zaključka u vezi s Memorandumom o razumijevanju i suradnji u oblasti mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva za ljudske resurse Mađarske te odobrila Smjernice za izradu nacrta zakona o izmjeni Zakona o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za 2019. godinu i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o sastavu i radu Povjerenstva matičara.

 

Facebook Komentari