BiH Kultura

Zajednica hrvatskih studenata „Pleter“ održala Večer kulture u Sarajevu: “Kultura nije događaj, ona se živi”

Pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, ZHS “Pleter” organizirao je Večer kulture u Sarajevu. U nedjelju, 23. veljače, studenti Sarajeva imali su priliku uživati u događaju koji je spojio likovnu, kazališnu i glazbenu umjetnost. Na kulturno-umjetničkoj manifestaciji nastupila je glazbena sekcija Zajednice hrvatskih studenata “Pleter”, koja je izvela dvije klapske pjesme. Zatim, posjetitelji su uživali u humorističnoj kazališnoj predstavi “Dođite-doćemo” koju su izveli članovi Sveučilišnog teatra sa Sveučilišta iz Mostara. Svojim likovnim radovima i skulpturama predstavili su se umjetnici: Josip Ivešić iz Žepča, Ilija Kelavić iz Celja i Ivana Pavlović iz Ljubuškog. Po završetku programa, posjetitelji su druženje uz pjesmu i razgovor nastavili na prigodnom domjenku.

Zajednica hrvatskih studenata “Pleter” nastala je iz potrebe za neovisnom i samostalnom studentskom organizacijom koja radi isključivo u interesu studenata. Kao osnovne ciljeve  Zajednice navode: podizanje studentskog životnog standarda, zaštitu studentskih prava te vlastitog identiteta. Zatim, posredovanje pri pronalasku honorarnih poslova, stipendija i smještaja. Zajednica hrvatskih studenata iza sebe broji već mnoge humanitarne aktivnosti, sastanke, druženja, studijsko putovanje te dva karitativna sajma.

O uspješnoj kulturnoj večeri govore oduševljeni posjetitelji, koji su svojim dolaskom pružili potporu mladim ljudima, studentima, ali i samoj umjetnosti. Ova kulturno-umjetnička manifestacija koja nosi naziv „Večer kulture“ je dokaz da su mladi ljudi spremni i sposobni raditi ozbiljne projekt iz sfere kulture i umjetnosti, ali isto tako su spremni dati svoj doprinos i u vjerskim, političkim, društvenim, znanstvenim i drugim sferama, naravno ako im se za to pruži prilika.

Želim iskoristiti prigodu i pozvati mlade da budu aktivni i da traže svoje mjesto pod suncem te da ne odustaju od ove zemlje, a starijima želim napomenuti da mladi jesu budućnost, ali znajte i sadašnjost! Nadam se kako će u budućnosti biti više ovakvih manifestacija kroz koje će se prvenstveno mladi međusobno povezivati te sklapati suradnju i stvarati jedan ugodniji životni ambijent, izjavio je Ante Kelavić, predsjednik ZHS „Pleter.”

Iz “Pletera” navode kako će nastaviti organizirati ovakve i slične događaje koji će okupljati studente.

Priopćenje: Ivana Heraković, odjel za odnose s javnošću ZHS “Pleter”

Facebook Komentari